Högtryck just nu - åtminstone för att ta vara på
naturens gåvor....
Jag älskar att koka, safta och sylta för att ha under
vintern istället för att tvingas köpa motsvarande
på affären fulla med tillsatser och "skräp" ;)
Så eftersom jag har turen att ha en vän som Sven
får jag tillgång till förstklassiga ekologiska, biodynamiska
råvaror - purfärska!!
En stor kartong spruckna tomater, ska bli tomatsåser
och marmelad bla och så fryser jag in hela för att
bara slänga ner i köttgrytor, pastasåser och dylikt
i vinter här.
Bär - svarta vinbär, krusbär och röda vinbär ska
bli saft, gele och sylt! Körsbär har jag redan kokat
saft på och så gjorde jag en underbar körsbärspaj
av resterande bär!! Helt underbart god!!
Jag är nog en riktig "samlare" för jag känner mej så rik
när jag vet att jag har bra, ekologisk mat i frys och kyl!
Buttercup är färdig - en favvo!! Foton kommer så småningom.
Den kan jag tänka mej att sticka flera gånger i andra garn.
Just nu stickar jag Bifrost sockar i Noros sockgarn.
Det är lite kyligt på kvällarna så sockar sitter inte helt fel ;)
lördag, augusti 01, 2009
Skördetider....
Upplagd av Maggan kl. 10:53 fm
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Precis så höll jag på förr också, men nu blir det mindre av det. Gurka, gele och sylt gör vi gärna eget av och odlar och plockar till det, men annars blir det mest köpt. Har väl blivit lite bekväm med åren och så är vi oftast bara två och då går det inte åt så mycket.
Åh va gott !
tänk de Jämtlänska Svartvinbären.....de du...skratt !
Jag väntar på att allt ska mogna,blåbären har mognat på en del ställen.
Har du provat morotsmarmelad,som du kan smaksätta med vad du vill och är supergott på ex:degistive.
Om du är intres. så maila mej för resept.
Kram!
Visst är det härligt att sylta och safta! Jag gör gärna det också!
Skicka en kommentar